info@freshview.pl | +48 531 682 028

Polityka prywatności

 

  1. Administratorem danych osobowych jest Freshview Sp. z o.o., ul. Lindego 1C, 30-148, Kraków
    NIP: 6751530724
  2. Dane osobowe przetwarzane będą w celu:
    1. w celu świadczenia usług drogą elektroniczną - przetwarzamy dane osób, które wypełniają formularze kontaktowe, ponieważ jest to niezbędne do kontaktu oraz przesyłania ofert,
    2. w celach analitycznych i statystycznych – wówczas podstawą prawną jest nasz uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit f RODO) polegający na prowadzeniu analizy aktywności użytkownika na stronie internetowej,
    3. dla celów wypełniania obowiązków prawnych ciążących na administratorze na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do wykonania umowy. Okres przetwarzania może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami przez Spółkę. Po tym okresie Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane jedynie w zakresie i przez okres wynikający z przepisów prawa, w szczególności przepisów o rachunkowości. Dane przetwarzane w oparciu o wyrażoną zgodę będą przetwarzane do czasu jej wycofania, jednak nie dłużej niż przez czas niezbędny do wykonania umowy.
  4. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  5. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie na podstawie przepisów uprawniających administratora do przetwarzania tych danych).
  6. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pana/Pani, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  7. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą:
    1. dostawcy systemów informatycznych i usług IT na rzecz administratora,
    2. operatorzy pocztowi i kurierzy,
    3. banki w zakresie realizacji płatności,
    4. podmioty świadczące na rzecz administratora usługi niezbędne do wykonania zawieranej z Panią/Panem umowy,
    5. organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani/Pana danych osobowych.
  8. Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu. Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały procesowi zautomatyzowanego podejmowania decyzji.
  9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymagane przez Spółkę w celu zawarcia i wykonania umowy, z wyjątkiem danych osobowych fakultatywnych, których podanie jest dobrowolne. Konsekwencją nie podania przez Panią/Pana danych osobowych wymaganych przez Spółkę jest brak możliwości zawarcia i wykonania umowy.